סדנת בישול באתונה
חוויה ייחודית באתונה – סדנת בישול "סודות המרתף"
טיול ביוון בלי ליהנות ממטעמי מהמטבח היווני הנהדר לא יחשב כטיול מושלם בלי להתנסות ולהבין ולו במעט את ה"סודות" של המטבח היווני.
לכן, אנו מציעים סדנת בישול כיפית באתונה שמתאימה לבודדים, זוגות, משפחות וקבוצות. הסדנה הינה לנרשמים אקראיים מכל רחבי העולם, מה שמבטיח גם מפגש תרבויות והיכרויות חדשות.
אם אתם כאן, באתונה, אל תחמיצו את ההזדמנות.
בכל יום רביעי בשעה 4 אחה"צ מתקיים מפגש מרתק עם איזבלה לסדנת בישול מרתקת.
הסדנה מתקיימת במלון במרכז אתונה, במרתף המצויד במוצרים מסורתיים, עשבי תיבול ושמן זית מעולה, מה שמבטיח שיש לנו את כל מה שאנחנו זקוקים לו לבישול ארוחת הערב שלנו.
בזמן שנבשל תספר לנו איזבלה, עיתונאית וסופרת יוונייה המתמחה בקולינריה על מסורת הבישול היוונית החל מהמלצות פשוטות שעברו במשך הדורות ועד לתובנות שנלמדו מהמסורת הקולינרית של יוון. היא תספר על זני עשבי התיבול בימי הביניים, על צמחים שגודלו לשימוש רפואי, וגם כיצד נהגו המורדים לבשל כבש על ידי הטמנתו באדמה בתקופת השלטון העות'מאני.
החלק האהוב עליה הוא לספר במהלך הכנת הלחמניות המסורתיות על הכישוף שתושבי הכפר השתמשו בהם כדי להרחיק סמורים מהתרנגולות שלהם!
כדי להפוך כל מפגש לייחודי ומרתק, היא תמיד מבקשת להכיר את אורחיה ואת תחומי העניין המיוחדים שלהם ולשלב אותם בסיפורים ששמעה במהלך חייה במסעותיה הרבים ביוון ובעולם. כך שבסוף כל מפגש היא מקווה שלכולם תהיה הזדמנות להרהר על המשמעות של בישול ואכילה משותפת עבורם.
לאחר הכנת הארוחה, נעלה למסעדת הגג של המלון לשולחן השמור לנו ולמול הנוף הנהדר של האקרופוליס ליהנות מארוחה מעשה ידינו המכילה: לחמניות מסורתיות עם עשבי תיבול, פאבה Fava , דאקוס Dakos עם טוויסט ייחודי, תבשיל Giouvetsi (נזיד בשר עגל עם אורז) וקינוח שוקולדי.
כמה דברים על איזבלה זמפטאקי Isabella Zampetaki
עיתונאית וסופרת יוונייה המתמחה בקולינריה, טיולים ותרבות סדנת בישול ייחודית.
בקיץ ה2024 פתחה איזבלה את סדנת הבישול הייחודית שלה המתקיימת מדי יום רביעי במרתף מלון The Artist הממוקם במרכז אתונה.
הסדנה אורכת כשלוש שעות ומחירה 140 יורו לאדם.
ההשתתפות בסדנת הבישול בהרשמה מראש.
לפרטים והרשמה צרו קשר
*יתכנו מעת לעת עדכונים בתכנית הסדנאות ע”פ החלטות המפיקים ביוון, אנחנו כמובן נעדכן.